De laatste twee commissarissen GP Eindhoven

Op 1 juli 1991 werden de laatste twee commissarissen van het korps Gemeentepolitie Eindhoven benoemd. Jan van Gestel en Huub Schalken.

aansteling schalken gestel web

jan van gestel 1974 Installatie (2)

Boven: Jan van Gestel (2e van rechts) kwam, samen met Frans Gielens (r), in 1974 in het korps. Beide nieuwe inspecteurs werden beëdigd door burgemeester Jaap van der Lee waarna de felicitaties volgden door de toenmalige Hoofdcommissaris Sjef Odekerken.

bevordering jan koelen 2
vlnr: Frans Gielens - Jan van Gestel - Jan Koelen - Herman Mulder.
Foto is waarschijnlijk gemaakt in januari 1980 toen Jan van Gestel en Frans Gielens werden bevorderd tot hoofdinspecteur A2 en Jan Koelen en Herman Mulder tot adjudant.

bevordering jan koelen

Er werd uiteraard een toast uitgebracht op de nieuw bevorderden door Huub Raeven (links) en hoofdcommissaris Vringer.
Achteraan op de rechter rij zit Hip. van Schaijk.
Jan Koelen was een verkeersman en politieman in hart en nieren. Zijn principe was geen alcohol tijdens diensttijd. Hij was dan ook de enige die zijn toast uitbracht met een glas jus d'orange.

laatste 2 cvp's

 

laatste 2 commissarissen 2laatste 2 commissarissen 3

Na de installatie volgde de receptie.
Boven links: met armen over elkaar Piet Nuijten (†) en links Frans Klarenbeek (Beiden Dienst Stadsontwikkeling Gemeente Eindhoven) bij Huub Schalken met zijn vrouw.
Boven rechts: Op beide kersverse CvP's wordt een toast uitgebracht door Hoofdcommissaris Huub Raeven. Uiterst rechts Wim van Amerongen.